Lotgenotencontact

Ontmoeting, Blogs, informatiebijeenkomsten

Een lotgenotencontact met iemand die jouw situatie uit eigen ervaring herkent kan zeer waardevol zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om met lotgenoten in contact te komen.

lotgenotencontact
Alzheimercafé in ieder stadsdeel

In ieder stadsdeel wordt een Alzheimercafé georganiseerd. Lotgenotencontact voor mensen die zorg hebben voor een naaste me dementie. Een samenwerking van Alzheimer Nederland met o.a. de Maatschappelijke Dienstverlening.

trainingen voor mantelzorgers
Voor naasten van verslaafden

Stichting Naast - voor bijeenkomsten, lotgenotencontact, telefonisch advies.  Op de website vind je ook diverse blogs met ervaringsverhalen.

lotgenotencontact
Jonge Mantelzorgers en broer/zus met beperking

Heb jij een broer of zus met een beperking? Is je moeder altijd ziek of heeft je vader een handicap? MEE organiseert ontmoetingen die de deelnemers - als lotgenotencontact - positief waarderen.

lotgenotencontact
Mantelzorgers in Oost

Voor alle Mantelzorgers die behoefte aan een ontspannen vorm van lotgenotencontact.
Iedere dinsdag van 9 - 12. Of iedere 3e donderdag vd maand eveneens van 9 - 12 uur

wandelen laag
Mantelzorger in Centrum

In Amsterdam Centrum zijn er Mantelzorg Ontmoetingen. Kom langs voor informatie en advies, het ontmoeten van andere mantelzorgers of voor het delen in uw ervaring en deskundigheid. De Mantelzorg Ontmoetingen zijn maandelijks op de eerste vrijdag van de maand van 11.00 – 12.30 uur in Huis van de Buurt Het Claverhuis, Elandsgracht 70.

lotgenotencontact
Naastbetrokken van mensen met ervaring met psychose

De Ypsilon gespreksgroepen werken met lidmaatschap van mensen die ervaringen uit willen wisselen over dierbaren die verhoogde kwetsbaarheid hebben voor psychose.

lotgenotencontact
MaMa Vita - Moeders van kinderen me Autisme

Een netwerk van en voor moeders van kinderen met autisme.
De regiomoeders initiëren en organiseren op vrijwillige basis Mama Vita bijeenkomsten in hun regio voor de moeders die aangesloten zijn bij Mama Vita (vriendinnen).
Het doel van de bijeenkomsten is samenwerken, activeren en moeders van een kind met autisme verder helpen. Ze helpen bij het versterken van het onderlinge netwerk van moeders.

Waar vind ik meer overzichten over lotgenotencontact?

Aantal voorbeelden uit de lijst

Lijst patiënten- en belangenorganisaties

Een zoekmachine voor passend werk, leren en doen bij jou in de buurt. Hierin zijn ook activiteiten te vinden zoals dagbesteding voor zorgvragers, lotgenotencontact voor mantelzorgers, praktische diensten. Ook als deze door bewonersinitiatieven tot stand zijn gekomen.
Naar Je Kunt Meer

Zie de mantelzorgconsulent van jouw stadsdeel op de contactpagina Contactpagina Mantelzorgconsulenten

KOPPL is software die je in drie stappen verbindt met de (mantelzorg)ondersteuning bij jou in de buurt. Als je een aanvraag stuurt dan belt de aangesloten organisatie je binnen drie werkdagen terug om je te helpen. 

Je kan KOPPL gebruiken op publieke locaties via zogenaamde KOPPL zuilen en via hulpverleners in verschillende stadsdelen. Kijk op de website van KOPPL www.koppl.nl waar een locatie bij jou in de buurt is. 

7

Belangenbehartiging Amsterdam

√  Platform Mantelzorg Amsterdam
onderdeel van Cliëntenbelang Amsterdam

Belangenbehartiging Landelijk

√ Mezzo, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.

9